Zelfvertrouwen: Tips in crisistijd IQ TEST Nieuws

Ontslagen en een dubbele tophyptheek. Probeer dan maar eens de moed erin te houden. Bij velen slaat de angst toe en wordt het steeds moeilijker om het hoofd koel te houden. Wat te doen om het zelfvertrouwen te behouden bij ontslag? Enkele offensieve en defensieve tips.

Houd alle opties open

'Wat je ziet is dat mensen zich vaak vastpinnen op de baan of branche waar ze werkzaam zijn', zegt Anke Baak, directeur organisatieontwikkeling bij trainingsbureau Schouten & Nelissen.'Als het slecht gaat in jouw branche, dan moet je ogen openen voor wat je daarbuiten kunt met jouw kwaliteiten. Een hypotheekadviseur, bijvoorbeeld, kan ook mensen adviseren omdat hij heeft geleerd om vertrouwen te wekken en relaties kan leggen.' Zet al die opties voor uzelf op een rij, dat versterkt het zelfvertrouwen.

Organiseer sociale steun

Boosheid en verdriet horen erbij als uw zelfvertrouwen een deuk heeft gekregen omdat u de laan bent uitgestuurd. Spui deze gevoelens bij uw partner, vrienden of collega's die in hetzelfde schuitje zitten. 'In bedrijven waar veel ontslagen vallen zijn er soms groepen waar de collega's hun gevoelens kunnen delen', vertelt Baak. 'Als iemand het niet meer ziet zitten, dan kunnen anderen helpen.' Wel adviseert ze er niet te lang in blijven hangen. 'Anders praat je jezelf een negatieve spiraal in......' Lees verder op fd.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
Ondanks een tevreden leidinggevende en goede resultaten ...
 
We brengen meer tijd alleen door nu etentjes, ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!