Volgens grootmoeders recept IQ TEST Nieuws

#Rolpatroon ; Jongens die hun vader zagen koken, staan vaker aan het fornuis.

Nemen kinderen eetgewoontes over van hun (groot)ouders? Ja, zo blijkt uit een studie van prof. Charlotte De Backer (Universiteit Antwerpen).

Uit internationale onderzoeken in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en ook België was al gebleken dat we vandaag minder tijd besteden aan het koken op zich, maar ook aan samen eten. Prof. Charlotte De Backer, verbonden aan het Departement Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen, zocht uit of en hoe eet- en kookgewoontes worden doorgegeven van generatie op generatie.

De Backer ondervroeg 104 Vlaamse studenten (58 pendelaars, 46 kot- of alleen wonende studenten) naar hun eetgewoonten als kind, en maakte de vergelijking met hun eet- en kookgebruiken vandaag.

Een aantal opmerkelijke vaststellingen:

Wie als kind vaak samen met het hele gezin aan tafel zat, eet ook later vaker in gezelschap. Dat geldt voor het ontbijt en voor het avondmaal, maar niet voor de lunch. Die laatste maaltijd wordt heel vaak buitenshuis genuttigd, een mogelijke verklaring voor het ontbreken van een link met de gewoontes uit de kindertijd.

Opvallend: de link tussen vroeger en nu geldt hoofdzakelijk voor dezelfde maaltijd. Wie als kind bijvoorbeeld samen met het gezin het ontbijt nuttigde, ontbijt ook later vaak in het gezelschap van anderen. Tussen de huidige ontbijtgewoonte en de vroegere lunch- of avondmaalgebruiken is er geen link.

Niet onverwacht gebruiken vrouwelijke studenten veel vaker de recepten van hun moeder dan hun mannelijke collega's. Opvallend: de recepten van de grootmoeder langs moeders zijde zijn veel populairder dan de recepten van de grootmoeder langs vaders kant.

Toch speelt ook de vader een rol. Mannelijke studenten wiens hun vader geregeld achter het fornuis stond en nog staat, binden zelf vaker de keukenschort voor.

Bron: Uantwerpen.be

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!