Leren dansen IQ TEST Nieuws

Door: Dominique Haijtema (FD.nl)Een goede cijferlijst is juist een slecht teken:dat betekent dat iemand altijd de regels volgde.

Ik heb weinig goede herinneringen aan mijn schooltijd. Het was saai en op het Duitse gymnasium waar ik les had leken de scholieren al op vroege leeftijd op de betweters in pak die zij later zouden worden. Het vakkenpakket was zeker geen pretpakket maar moest ons vooral klaarstomen voor een universitaire opleiding en carriëre in het onderwijs of bedrijfsleven.

Het huidige onderwijs dat wereldwijd dezelfde kenmerken heeft is niet langer geschikt voor de razendsnelle ontwikkelingen in de wereld, aldus de Britse hoogleraar Sir Ken Robinson.Ik raakte onlangs ontroerd door zijn vlammend betoog over onderwijs en creativiteit op het gerenommeerde Amerikaanse TED-congres. Het onderwijssysteem is hopeloos achterhaald omdat het gebaseerd is op het industriële tijdperk en geen rekening houdt met alle vormen van creativiteit en intelligentie, stelt hij.

Kinderen zijn allemaal getalenteerd. Hij geeft het voorbeeld van een klein meisje dat geconcentreerd zit te tekenen. De juf vraagt wat het kind aan het tekenen is. 'God', zegt het meisje. 'Maar niemand weet hoe God er uit ziet', werpt de docent tegen. 'Binnen een minuut weet iedereen dat wel', zegt het kind onverstoord.....Lees verder op fd.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
Als mensen met handen en armen bewegen terwijl ze hun stem ...
 
Manfred Kets de Vries is een van de invloedrijkste ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!