Hoogopgeleiden trouwen vooral met elkaar IQ TEST Nieuws

'Een duidelijke trend', noemen sociologen en demografen het. Hoogopgeleiden daten bijna alleen nog met hoogopgeleiden. Slim, want dat vergroot de kans op een stabiele relatie.

Allebei zijn ze universitair opgeleid en hebben ze een goed inkomen. Vincent Hovinga (31, gedetacheerd projectadviseur bij de Rijksdienst voor het wegverkeer) en Louise Zwanenberg (32, senior contractmanager bij de gemeente Groningen) zijn zich er zelf niet van bewust, maar volgens sociologen en demografen maken zij deel uit van een nieuwe elite.

Een elite van hoogopgeleiden die trouwt of samenwoont met hoogopgeleiden, en daardoor hun kansen (carriëre, geld zat, leuke kinderen die het goed doen op school) nóg verder vergroot. En zo, onbedoeld, in Nederland langzaam een nieuwe standenmaatschappij creëert.

Je kunt de statistieken erop naslaan: het moet raar lopen als het eerste kind van Hovinga en Zwanenberg dat op het punt staat ter wereld te komen, later niet ook hoogopgeleid wordt. En de kans is eveneens bijzonder groot dat dit kind een partner kiest die ook goed geschoold en goedverdienend is.Lees verder op intermediair.nl

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!