Hardlopers zijn geen doodlopers IQ TEST Nieuws

Het lopen van een marathon geeft geen groter risico op een hartstilstand dan andere sporten. En als ze er een krijgen, hebben marathonlopers een grotere kans op overleven.

Je hebt de afgelopen tijd ongetwijfeld ergens een verhaal gelezen over marathonlopers die tijdens een wedstrijd een hartstilstand kregen, vaak met fatale afloop. Dat roept de vraag op of er geen onvermoede risico's kleven aan het lopen van een marathon. Een belangrijke vraag, aangezien mensen zich vaker dan ooit in het zweet jagen om een (halve) marathon af te leggen.

Een aantal Amerikaanse artsen heeft het eens goed uitgezocht, en komt in de New England Journal of Medicine met een geruststellend antwoord: het lopen van een (halve) marathon is – wat betreft het risico op een hartstilstand - niet gevaarlijker dan het beoefenen van andere sporten, zoals atletiek, het volbrengen van een recreatieve triatlon of zelfs rustig een stukje joggen.

Lees meer

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
Als mensen met handen en armen bewegen terwijl ze hun stem ...
 
Manfred Kets de Vries is een van de invloedrijkste ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!