Ben jij een bruggenbouwer? IQ TEST Nieuws

Om conflicten in de maatschappij te beheersen en partijen aan elkaar tegemoet te laten komen is diepgaande kennis van menselijk gedrag nodig. Leidse psychologen, antropologen en politicologen dragen bij aan deze kennis. Lees meer over hun werk in het dossier ‘Botsende belangen overbruggen’.

Individuele belangen en beslissingen
Het dossier ‘Botsende belangen overbruggen’ gaat in op onderzoek conflicten op drie niveaus: individueel, in groepsverband en op staatsniveau. Leidse psychologen observeren hoe individuen in een laboratoriumsituatie omgaan met het algemeen belang of met elkaar. Ze combineren dit met fysiologisch onderzoek, om een verband te leggen tussen reacties in het brein en de beslissingen die mensen nemen. Op die manier ontdekte psycholoog Eric van Dijk dat mensen minder bereid zijn om een belang op te geven in een onderhandelingssituatie, dan wanneer ze dit uit vrije wil kunnen doen. Dit soort kennis kan onder meer door beleidsmakers gebruikt worden om mensen aan te zetten tot bepaald gewenst gedrag...


Lees het artikel verder op de website van de Universiteit Leiden.

 
   « nieuwsoverzicht

Slim op de hoogte?

Volg ons op Twitter of Facebook voor het laatste IQ Test Nieuws door Intelligentietest.nl.

IQ Test Online

IQtest.dk

De gratis IQ test van Mensa Denemarken ...

Lees meer ....

De IQ Meter jr

De IQ Meter Junior is geschikt voor alle ...

Lees meer ....

De IQ-Meter

Vaak wordt er bij belangrijke ontmoetingen ...

Lees meer ....

Komt jouw test hier?

Suggestie voor een interessante gratis IQ ...

Lees meer ....
De gemiddelde krantenlezer kijkt nauwelijks meer op van ...
 
Er bestaan heel wat tests om het IQ te meten. Vaak kosten ...
 
Intelligentietest.nl

Meer dan 1.500.000 bezoekers gingen u voor en vonden de geschikte IQ test. Intelligentietest heeft de grootste verzameling (gratis) IQ Test / IQ Tests!